DNA
DNA voor gemoedsrust of voor rechtsgeldig gebruik, wat is het verschil (in het kort) en waarvoor is het te gebruiken?
Voor een rechtsgeldige DNA test dient een specifieke procedure gevolgd te worden bij het afnemen van de DNA monsters. Dit is een documentatieproces met als doel dat de rechter of een overheidsinstantie er later van kan uitgaan dat de DNA monsters werkelijk afkomstig zijn van de juiste personen, de betrokkenen in het juridische geschil of de juridische procedure. Wij adviseren altijd eerst contact op te nemen met een juridisch adviseur. De hoofdvereisten zijn dat de DNA monsters worden afgenomen door een onafhankelijk derde persoon, bv. een (huis)arts. Ook moeten de personen die deelnemen aan de test door de onafhankelijke derde persoon zijn geïdentificeerd op basis van een geldig paspoort en een kopie ter identificatie meesturen.
Voor DNA voor gemoedsrust wordt alternatief materiaal gebruikt, zoals tandenborstels, sigarettenpeuken, bloed, haren enz. Dit materiaal wordt verzameld zonder dat de onderzochte hiervan af weet. De opdrachtgever kan hierdoor alleen zijn eigen gevoel bevestigen, zoals: "Is het wel of geen kind van mij?". Dit onderzoek heeft geen rechtsgeldige betekenis.
Alimentatie-casus
Help, mijn ex woont samen en ik betaal me blauw aan alimentatie. Uw ex ontkent dat natuurlijk, want het extra "zakcentje" is natuurlijk welkom. Wat is de situatie, wonen ze duurzaam samen, doen ze samen boodschappen/voeren een gemeenschappelijke huishouding, gaan ze samen op vakantie? Zo zijn er nog wel meer aanwijzingen te bedenken dat uw ex een nieuwe affectieve relatie heeft. Uit de observaties van een Particulier-Onderzoeker, kunnen u en de rechtbank veel conclusies trekken en vorenstaande omstandigheden/vereisten onderbouwen. Indien komt vast te staan dat uw ex daadwerkelijk samenwoont kan de rechtbank bepalen dat uw ex-partner deze kosten aan u dient te vergoeden. Heeft u het vermoeden dat uw-ex samenwoont en vraagt u zich af of het in uw situatie haalbaar is om dit onderzoek op te pakken? Een vrijblijvend gesprek kan uitkomst bieden.
Ziekteverzuim
Het ziekteverzuim loopt de laatste maanden -bij sommige bedrijven- hoog op en hierdoor ook de lasten. Dit kan zelfs tot gevolg hebben dat bedrijven failliet gaan. De werknemers die overblijven worden zwaarder belast, maken meer uren en kunnen minder van hun vrije tijd genieten. Gelukkig is er maar een klein percentage van de zieke medewerkers die het 'nept'. Echter dit kleine deel zorgt voor een groot effect in de begroting. Meestal heeft u als werkgever een onderbuikgevoel en aanwijzingen uit de omgeving van de "zieke" dat er meer aan de hand is, zoals bijvoorbeeld het werken tijdens de ziekte bij een ander bedrijf. Hier kunt u als werkgever iets aan doen, Parkstad- Detective is gespecialiseerd in het (op legale wijze) in kaart brengen van de gedragingen/werkzaamheden van de "zieke". De intake bij Parkstad-Detective is gratis, hier worden de mogelijk- en onmogelijkheden besproken van het onderzoek. De kosten van het onderzoek staan in schril contrast met de besparingen die het oplevert om de "zieke" medeweker door te betalen.
Debiteuren-casus
In een van onze opdrachten werd gezocht naar een persoon die met onbekende bestemming vertrokken was. Er stond echter nog een rekening open die betaald moest worden. Uiteraard had opdrachtgever graag zijn inleg retour. Er waren enkele aanwijzingen waar betrokkene zou verblijven en de zoekslag op Google bood uitkomst. Deurwaarder ingeschakeld, opdrachtgever tevreden en wij ook natuurlijk.
Corona-faillisement
Corona en faillissement, het is bijna in een adem te noemen. In de brand uit de brand is een uitspraak die hier mogelijk van toepassing kan zijn. Heeft u als curator en/of schuldeiser hiervan een nare smaak in de mond, zijn er aanwijzingen of vermoedens dat er vermogen verdwenen is voor dat het faillissement door de rechtbank is uitgesproken: Laat dit onderzoeken door Parkstad- Detective!
Voor curatoren bestaat de mogelijkheid om bij een natuurlijk persoon een beroep op de GSR wordt gedaan om de kosten van “een verhaalsonderzoek of vooronderzoek naar de mogelijkheden van een vordering gebaseerd op de artikelen 42, 43 en 47 van de Faillissementswet” te dekken. Betreft het een bestuurder is van een gefailleerde B.V. of N.V., kan een garantie c.q. voorschot voor externe onderzoekskosten verkregen worden.